Aston Martin a lansat noul model GT DBS

Aston Martin a lansat noul model GT DBS

Aston Martin a lansat oficial noul model GT DBS, la scurt timp dupa ce au aparut primele poze pe internet.

Noul DBS Superleggera este construit pe un sasiu din aluminiu, cu mai multe componente forjate, o evolutie a ansamblului de care dispune DB11-le. Majoritatea panourilor de caroserie sunt confectionate din fibra de carbon, pentru o masa proprie cat mai scazuta, iar suspensia beneficiaza de amortizoare de ultima generatie, controlate electronic.

Conducatorul automobilului va putea modifica, dupa bunul sau plac, comportamentul masinii cu ajutorul celor trei moduri de condus: GT, Sport si Sport Plus.Modelul britanicilor a petrecut foarte mult timp in tunelul de vant, pentru ca inginerii au tinut neaparat ca masina sa nu intampine o prea mare rezistenta la inaintare.

Pe langa faptul ca rezultatul final este extraordinar de aerodinamic, la viteza maxima, apasarea la sol este de 180 de kilograme. Asa cum spuneam si anterior, noul Aston Martin DBS Superleggera este propulsat de o unitate V12 twin-turbo de 5.2 litri, capabila de 725 de cai putere si 900 Nm cuplu. Transmisia este una automata ZF cu opt trepte, iar puntea spate beneficiaza de un diferential cu alunecare limitata.

Masina accelereaza de la 0 la 100 de km/h in doar 3.4 secunde si pana la 161 de km/h in 6.4 secunde. Viteza maxima este demna de un adevarat supercar: 339 de km/h. La fel este si sunetul motorului, accentuat de un sistem de evacuare activ, cu patru iesiri.

Primele exemplare sunt asteptate in showroom-uri spre finalul acestui an, iar pretul de pornire este de 225.000 de lire sterline in Marea Britanie, 304.995 de dolari peste Ocean si 274.995 de euro in Germania.

Informatii oferite de www.4tuning.ro

Categorie: