Radarele fixe pot deveni istorie! O nouă inițiativă legislativă este pe punctul de a deveni lege

O nouă inițiativă legislativă are mari șanse să intre în vigoare, este vorba despre amplasarea raderelor pe care le folosește poliția. De curând, comisia juridică a senatului a dat undă verde unei inițiative legislative potrivit căruia radarele trebuie amplasate la vedere, în autoturisme cu însemne distinctive.

Mai mult decât atât, polițiștii rutieri ar trebui să stea pe marginea drumului pentru ca să fie văzuți de conducătorii auto, iar pistoalele radar vor putea fi folosite doar la o distanță de 10 metru. Pe scurt, radarele amplasate în mașini fară semne distinctive, în zone fără vizibilitate sau cu vizibilitate redusă este posibil să fie de domeniul trecutului dacă propunerea legislativă trece și de camera deputaților la fel de ușor cum a trecut de senat.

În completare legea mai propune și interzicerea totală a radarelor fixe, astfel că acoperirea unei zone cât mai mari va fi practic imposibilă. Politicienii sunt de părere că aparatele radar trebuie să fie montate doar pe autospeciale cu însemne specifice.

Conform datelor oferite de site-ul Poliției Române cu privire la numărul de accidente rutiere grave din țara noastră este destul de mare, în acest moment suntem pe locul doi în Europa la accidente mortale, majoritate având ca factor comun viteza excesivă.

În continuare vă prezentăm dinamica accidentelor de circulație pe anul 2017 comparativ cu 2018:

 

 

Categorie: