Merceses S-Class va avea 24 de versiuni. Vezi ce imbunatatiri a adus producatorul german noilor modele (GALERIE FOTO)

Mercedes S-Class va avea in total 24 de versiuni, a anuntat constructorul german. In urma cu patru ani a fost lansata actuala generatie S-Class, care avea nevoie de un aer nou. Astfel ca, anul acesta au fost prezentate variante cu propulsoare V12, dar si cu sase cilindrii in linie.

Primele exemplare incep deja sa ajunga in showroom-uri, chiar daca la momentul lansarii, Mercedes S-Class a venit in numai cateva versiuni, precum S350d, S400d, S560, S63 AMG sau Maybach S560,insa, pentru a se adresa unui numar cat mai mare de clienti, nava amiral a primit acum mai multe variante noi de motorizari, astfel ca numarul totala ajunge la nu mai putin de 24 de modele.

Plecand de la S450, care aduce cu el un propulsor cu sase cilindri in linie, capabil de 367 de cai putere si 500 Nm cuplu, S500, care va dispune de acelasi motor, insa putin mai puternic, cu 435 de cai si 520 Nm cuplu, pana la modelele superioare care vor ascunde sub capota un V12. De exemplu, S600 va dezvolta nu mai putin de 530 de cai si 830 Nm cuplu, noul S65 AMG va fi capabil de 630 de cai putere si nu mai putin de 1.000 Nm cuplu.

Cel mai sofisticat va fi noul Maybach S650, care ar urma sa coste peste 200.000 de euro, in functie de piata de desfacere. Acesta va avea aceleasi performante ca si cel mai puternic AMG (S65), insa rafinamentul in ceea ce priveste exteriorul si mai ales interiorul va fi dus la extrem.

Pe langa toate acestea, constructorul german de automobile le va da voie clientilor sa aleaga mai multe combinatii de tractiune pentru noile lor masini. Astfel ca daca inainte, unele modele erau disponibile numai cu tractiune integrala, de-acum incolo acestea vor putea fi configurate si cu tractiune spate.

Singura exceptie o face versiunea S63 AMG, care va putea fi comandata in continuare numai impreuna cu o tractiune integrala.

Foto: www.4tuning.ro

Categorie: