Intensa Emozione, o mașină venită din viitor

 (GALERIE FOTO)

Un nou model de hypercar este lansat de compania Apollo Automobil, botezat Intensa Emozione și care va fi produs în număr limitat.

Brand-ul Gumpert Sportwagenmanufaktur GmbH a fost fondat în 2004 de Roland Gumpert, fostul director al diviziei de performanță Audi Sport. Cea mai celebră creație a sa ramane supercar-ul Gumpert Apollo, a carui producție a încetat în 2012, ne informează www.4tuning.ro.

Cu un design cu totul diferit de ceea ce s-au așteptat fanii acestui autovehicul, scos parcă din filmele SF, Intensa Emozione este o mașină agresivă, cu linii dure, drepte și multe elemente aerodinamice. Avem un splitter imens în față, aripi evazate, prize de aer supradimensionate, o evacuare cu trei ieșiri poziționate central și o aripă spate uriașă, în stilul Lamborghini-ului Veneno.

Caroseria este foarte ușoară, 1.250 de kg, fiind construită în totalitate din carbon. Sub capotă avem un motor V12 de 6,3 litri, 780 CP și 760 Nm cuplu, transmisie secvențială în șase trepte, care pot fi schimbate de la dispozitivul din spatele volanului.

În doar 2,7 secunde IE atinge 100 km/h și reușește să atingă o viteză maxima de 335 km/h. În rest, bolidul are suspensie de curse, monococă din fibră de carbon și frâne carbon ceramic, system dezvoltat de specialiștii Brembo.

La fel ca și exteriorul, care este desprins din filmele SF, nici interiorul nu se lasă mai prejos, clienții fiind întâmpinați de tapițeria roșie care este întradevăr impresionantă, de lumina ambientală cu LED, de volanul cu quick release, de centruile cu prindere în șase puncte.

Bineînțeles că nu lipsește nici un display-ul de 12 inch pentru sistemul de infotainment si un altul de 5 inch care controlează printre altele și climatizarea.

Așa cum am precizat și la începutul prezentării, producția noului IE va fi limitată la 10 exemplare cu un preț de 2,3 milioane de euro.

Foto: www.4tuning.ro

 

Categorie: