VOLVO POLESTAR ONE, hibridul care va concura cu mărci de renume din industria auto

Cu doar câteva zile în urmă, mai exact pe 17 octombrie, compania Polestar a publicat informțiile cu privire la noul autoturism hibrid cu care va ieși pe piață în curând și pentru care se pot face deja comenzi. Este vorba de Volvo Polestar One, un coupe de serie, cu caroserie din fibră de carbon, patru locuri și 1.000 Nm sub capotă.

Impresionantul proiect prin care Polestar înceracă să iasă de sub tutela Volvo, producând propriile automobile de serie, nu doar să îmbunătățească modelele Volvo, este dotat cu cu un sistem de propulsie revoluțional, mai exact un ansamblu hibrid, care se bazează pe trei unități electice și un motor pe benzină, care dezvoltă nici mai mult, nici mai puțin decât 600 CP.

De asemenea, este de așteptat ca One să ajungă la 100 km/h în doar 4,5 secunde și să aibă o autonomie de 150 de km, fără să folosească motorul pe benzină.

Din punct de vedere estetic proiectul One este fratele seriei SPA 90 de la Volvo, care are nelipsitele LED-uri stilizate în partea frontală și stopuri similare literei C. Bineînțeles că nu lipsește în partea de interior tableta integrată în bordul mașinii, element cu care majoritatea producătorilor din industria auto au ieșit pe piață anul acesta.

O altă noutate în ceea ce privește compania Polestar este un automobil complet electric, care va concura cu Tesla Model 3.

Nici din punctul de vedere al automobilelor sport Polestar nu se lasă mai prejos anunțând modelul Sport Utility Vehicle.

Foto: www.polestar.com

 

 

 

Categorie: