Rolls-Royce, cea mai luxoasă maşină din lume, a prezentat noul model Phantom (GALERIE FOTO)

Compania britanică Rolls-Royce a făcut cunoscute presei primele imagini oficiale cu privire la următoarea generaţie a modelului Phantom.

Noul automobil vine cu schimbări care ţin atât de aspectul exterior, cât şi de motorizare. Cu toate că a fost folosit un aliaj foarte uşor, Phantom rămâne totuşi o maşină cu greutate din toate punctele de vedere. Noul model măsoară 6,1 m lungime, 1,98 m lăţime şi cântăreşte 2.721 kg (varianta cu ampatament mărit). Suspensia este complet schimbată, nelipsind suspensia pneumatică autonivelantă, care are ataşată acum o cameră care citeşte drumul şi dă informaţii despre condiţiile de drum. Al VIII-lea model Phantom este primul model din istoria companiei care foloseşte direcţia pe puntea spate, preluată de la BMW pentru a îmbunătăţii manevrabilitatea.

Platforma din aluminiu a fost reproiectată, iar sub capotă se găseşte un motor V12 de 6.75 litri, care produce acum o putere maximă de peste 560 CP. Însă cu ceea ce doreşte Rolls-Royce să impresioneze este cuplul motor de 900 Nm, despre care compania afirmă că este disponibil încă de la o turaţie extrem de joasă, de numai 1.900 de rotaţii pe minut.

În ceea ce priveşte interiorul, producătorul a dotat noul model cu două display-uri, care afişează instrumentele de bord.

Pentru a asigura un confort deosebit clienţilor, prin eliminarea zgomotului, au fost folosite 130 de kilograme de material fonoabsorbant. Toate geamurile mașinii sunt acum duble și, fiecare strat având o grosime de 6mm.

Cea mai silențioasă mașină din lume, Rolls Royce Phantom VIII este mai silențios cu 10% decât vechiul model atunci când rulează cu o viteză de 100 de km/h. Până și anvelopele Silent Seal, instalate pe jante de 22 de inch, pot reduce zgomotul la rulare cu 9 decibeli.

De asemenea, bolidul vine cu un afişaj pe parbriz, cu cea mai mare rezoluţie posibilă în industria auto,  sisteme de siguranţă activă, printre care un pilot automat adaptativ.

Nu lipsesc din meniu, de asemenea, sistemul de iluminare pe baza de laser sau, daca tanjeai dupa asa ceva, hotspot-ul WiFi.

Foto: www.4tuning.ro

 

Categorie: